איך נערכים לריאיון עבודה באנגלית?

מתרגשים לקראת ראיון עבודה שזומנתם אליו, ומתחילים להרגיש גל של חרדה כי הוא נערך באנגלית? אתם לא לבד. לרבים שאינם דוברי אנגלית כשפת אם, המחשבה על ריאיון בשפה האנגלית יכולה להיות מורטת עצבים. אבל, עם הכנה נכונה, אתם יכולים להפוך את החרדה הזו לביטחון! רוצים להיכנס לחדר הראיונות כשאתם מוכנים להרשים ברהיטות ובנחישות שלכם? מאמר זה מתאר צעד אחר צעד איך לשפר את ראיון העבודה שלכם באנגלית. שנתחיל?

הבינו את תיאור התפקיד

כשמתכוננים לראיון עבודה באנגלית יש כמה טיפים ועצות שמומלץ ליישם, אבל קודם כל, חשוב להבין מהי המשרה שאליה אתם מתראיינים. שימו לב לנקודות הבאות:

  • הבנת אוצר המילים: לפני כל דבר אחר, ודאו שאתם מבינים את תיאור התפקיד. סמנו מילים או ביטויים שאתם לא מכירים וחפשו אותם. הכירו את התנאים הספציפיים לתעשייה כדי שתצברו ביטחון ותראו למעסיקים הפוטנציאליים שלכם שאתם מוכנים היטב.
  • הבנת הציפיות מהתפקיד: הבינו מה מצופה מכם במשרה שאליה אתם מגישים מועמדות. הבנת הציפיות תעזור לכם לחשוב מהו סוג השאלות שעשויים לשאול אתכם בראיון העבודה.

תרגלו שאלות נפוצות בראיון עבודה

ישנן שאלות נפוצות שכמעט כל המראיינים ישאלו, כך שכדאי שתכירו אותן ותתרגלו את תגובותיכם. הינה כמה דוגמאות לשאלות נפוצות:

  • "ספרו לי על עצמכם".
  • "למה אתם מעוניינים בתפקיד הזה?"
  • "מהן נקודות החוזק והחולשה שלכם?"
  • "איפה אתם רואים את עצמכם בעוד 5 שנים?"

בעת התרגול, צרו תשובות ברורות ותמציתיות, והימנעו ממשפטים ארוכים ומסובכים.

 

 

עבדו על ההגייה שלכם באנגלית

אם יש מילים או ביטויים מסוימים הקשורים לעבודה שקשה לכם לבטא, תרגלו אותם. אתם יכולים להשתמש בפלטפורמות מקוונות או באפליקציות שפה כדי לשמוע את ההגייה הנכונה ולתרגל את הצלילים הנכונים. דיבור ברור לא רק יבטיח שהתשובות שלכם יהיו מובנות, אלא גם יגביר את הביטחון העצמי שלכם.

ערכו חזרות עם חבר

מצאו מישהו ששולט בשפה האנגלית כדי לערוך סימולציה לראיון עבודה איתכם. הצד השני בריאיון המדומה ייתן לכם הזדמנות לתרגל את הדיבור וההקשבה באנגלית, ולאחר הריאיון הזה, כדאי שתבקשו מהם גם משוב. בעזרת החזרה הזאת מולם, אתם יכולים לקבל מהם הערות והארות לגבי תחומים שניתן לשפר כדי שתגיעו לריאיון האמיתי מוכנים.

הכינו שאלות למראיינים

בסוף רוב הראיונות, אתם תישאלו אם יש לכם שאלות, ולכן כדאי שתכינו מראש כמה שאלות מחושבות. הן לא רק יוכיחו את העניין שלכם בתפקיד, אלא גם ייתנו לכם הזדמנות להבהיר את כל הספקות בנוגע אליו. כמה שאלות לדוגמה הן:

  • "מה נחשב כהצלחה בתפקיד הזה?"
  • "מהן התוכניות העתידיות של החברה?"
  • "איך הייתם מתארים את התרבות הארגונית?"

הכירו את הנורמות התרבותיות

הבנת הציפיות התרבותיות יכולה להיות חשובה כמו הבנת השפה. לדוגמה:

  • במדינות מערביות רבות, שמירה על קשר עין נתפסת כסימן לביטחון וכנות.
  • לחיצת יד איתנה בתחילת הריאיון ובסופו, היא דבר שבשגרה בתרבויות רבות.
  • היו מודעים למרחב האישי והימנעו מעמידה קרוב מדי לאדם האחר.

הכינו את המסמכים שלכם

ודאו שכל המסמכים הדרושים, כמו קורות החיים, תעודה מקורס שלמדתם, כמו למשל קורס לבניית אתרים, או תיק העבודות שלכם, תקינים וזמינים בקלות. אם הם לא במקור באנגלית, יש לתרגם אותם באופן מקצועי. בנוסף לכך, הכירו את כל המונחים הטכניים או הספציפיים לתעשייה בקורות החיים שלכם כדי להבטיח שתוכלו לדון בהם בנוחות במהלך הריאיון.

שימו לב לשפת הגוף שלכם

גם אם יש פערים בשליטה בשפה, שפת גוף חיובית יכולה לעשות הבדל משמעותי. זכרו:

  • שבו זקוף.
  • הימנעו מעצבנות.
  • השתמשו במחוות ידיים באופן מתון כדי להדגיש נקודות.
  • חייכו והנהנו כדי להראות שאתם מבינים ועוקבים אחר המראיינים.

הישארו רגועים ונאמנים לעצמכם

טבעי להיות עצבניים, במיוחד כשאנגלית היא לא שפת האם שלכם. קחו כמה נשימות עמוקות אם אתם מרגישים שהחרדה מתגנבת פנימה. עם זאת, זכרו, הריאיון הוא על הכישורים שלכם כמו שהוא על ההתאמה שלכם לתרבות הארגונית, לכן היו אמיתיים ונאמנים לעצמכם, כי כך תוכלו לעשות רושם טוב על המראיינים.

שלחו מכתב תודה

לאחר הריאיון, מומלץ לשלוח מכתב תודה קצר למראיינים באמצעות הדואר האלקטרוני. הוא ימחיש את הערכתכם להזדמנות לעבוד בחברה הזו, ומשאיר רושם חיובי. ודאו שהמכתב נטול שגיאות כתיב או הקלדה, ושקלו לבקש מאדם נוסף לבדוק אותו לפני שתשלחו אותו ליעדו.

לסיכום

התמודדות עם ראיון עבודה בשפה שאינה שפת האם בהחלט יכולה להרגיש כמו משימה מרתיעה. עם זאת, זכרו שהכנה נאותה היא הדרך שלכם להצלחה בריאיון הזה. באמצעות הבנת התפקיד, חזרות על תשובותיכם, היכרות עם נורמות התרבותיות ושמירה על התנהגות אמיתית, אתם משפרים באופן משמעותי את הסיכויים שלכם לעשות רושם חיובי. שליטה בשפה היא חיונית, אך הכישורים, החוויות והאופי הייחודיים שלכם הם חשובים לא פחות כדי לבלוט בראיון העבודה. אז, גשו לראיון העבודה באנגלית בביטחון. אחרי הכול, זוהי ההזדמנות שלכם להציג לא רק את היכולות הלשוניות שלגם, אלא גם את התכונות והכישורים הייחודיים שאתם מביאים לשולחן.