מקדמים טכנולוגיה ישראלית: כל הסיבות להצטרף לרשות החדשנות

רשות החדשנות היא גוף מיוחד במינו שכדאי לכם להכיר ואולי גם להצטרף לפעילותו המיוחדת. למי כל זה מתאים? עוד לפני כן – במה מדובר בעצם? ומה היא "קרן תמורה"? אם יזמות מעניינת אתכם, בוודאי תמצאו עניין במאמר הבא, שמסביר ומרחיב.

מי ומה היא סוכנות החדשנות?

סוכנות החדשנות הישראלית, הלא היא "רשות החדשנות”, הוא גוף ממשלתי אשר הוקם כבר בשנת 1965. בראשית דרכו, הוא היה ידוע בשם לשכת המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר. גוף זה, היה ונשאר גורם מרכזי ופעיל מאוד, בקידום יזמות מקומי. היזמים שמצליחים בסיוע הרשות, מבצעים תשלום תמלוגים לרשות, אשר עליו נרחיב עוד מעט. עד שמגיעים לשלב זה, הם מקבלים תמיכה מרשות החדשנות בדרכים שונות. בכך, המדינה מעודדת את התעשייה המקומית ומסייעת לצמיחתה.

 

 

מדוע כדאי לשלב איתה כוחות?

אם תשתפו פעולה עם רשות החדשנות, תהנו מהיתרונות הבאים ומתועלות אלה:

  • מענקי מו"פ – סיוע כספי עבור שלבי המחקר והפיתוח של הרעיון היזמי שלכם. שלבים אלה, הם כידוע שלבים בהם לא מפיקים רווח. למעשה – עדיין רחוקים ממנו מאוד. במקביל, אלה שלבים שדורשים לא מעט כסף. לכן הסיוע הכספי משמעותי למדי.
  • חממות טכנולוגיות ומעבדות – מלבד כסף, דרוש כמובן גם ידע ומחקר וסביבה שבה הם יקבלו ביטוי. כל זאת ועוד, מציעה הרשות דרך החממות הטכנולוגיות והמעבדות שהיא מעמידה לרשות היזמים בהם היא תומכת.
  • סיוע למגזרים מיוחדים – הרשות ערוכה גם לסיוע למגזרים מיוחדים. בעלי מפעלים למשל, ימצאו עניין מיוחד ב"זירת ייצור מתקדם" של הרשות, אשר עוסקת בקידום חדשנות, מחקר ופיתוח בתעשייה היצרנית.
  • ניצול הזדמנויות שנפתחות – בעקבות הודעות קול קורא שונות שהרשות מפרסמת מדי פעם. הודעות אלה, עוסקות בשיתופי פעולה בין גופים שונים, כולל גורמי אקדמיה ותעשייה, מהארץ וגם מחו"ל.
  • ללמוד ולהרחיב אופקים – באמצעות האזנה לפודקאסט של הרשות. הפודקאסט מבוסס על אירועי "חדשנות על הבר", בהם נפגשים בכירים בעולם החדשנות והכלכלה בישראל עם מנהלים ברשות החדשנות, בברים שונים ברחבי הארץ. בפגישות נערכות שיחות אחד על אחד, עולות תובנות מעניינות ושימושיות והדבר בהחלט עשוי להיות מאוד מעניין, לכל יזם.

מחזירים את ההשקעה, עם קרן תמורה

מי שממונה ברשות החדשנות על גביית התמלוגים שהזכרנו קודם לכן, זו "קרן תמורה". לגביית התמלוגים יש כללים מפורטים וכל מי שמתעניין בקבלת תמיכה מהרשות, מומלץ שיכיר אותם ויבין אותם היטב. יש מידע על כך באתר הרשות. המידע כולל הסברים מפורטים לגבי מגוון נקודות מעשיות, כגון מועדי הדיווח לרשות, אופני תשלום התמלוגים וכמובן אופן חישוב גובהם. במבט על, העיקרון פשוט: אם הרשות השקיעה כספית בידע, שממנו הפקתם בהמשך רווח עם המוצר שפיתחתם, התמלוגים יהיו חלק מרווח זה. אלה כמה כללים לשם ההמחשה: חברה קטנה תשלם לרשות 3% תמלוגים מהכנסתה. חברה גדולה תשלם לה 5% תמלוגים מההכנסה. כמובן, יזמים לא אמורים לשלם תמלוגים אלה באופן קבוע ומתמשך, אלא רק עד להגעה לתקרה מסוימת. כמו כן, יש גם מצבים שבהם אין הכנסות והנהלים לגבי התמלוגים מתייחסים גם אליהם. אגב, חלק ממסלולי הסיוע של הרשות פטור מחובת תשלום תמלוגים. ההסבר שהבאנו כאן הוא כמובן תמציתי וחלקי מאוד. יש בנושא התמלוגים עוד לא מעט היבטים, אשר חלקם מורכבים מעט. למשל "שרשור תיק לתכנית קיימת". כך שאין תחליף להתעמקות אישית ויסודית.

לסיכום

הרשות היא בהחלט גוף יוצא דופן, עם פעילות חשובה ומיוחדת במינה. בהצטרפות לפעילות זו, תוכלו גם אתם ליהנות מתמיכתה המקצועית, הכספית ומהידע הרב שהיא מעמידה לרשות יזמים מקומיים.