רכיבה בטוחה: המדריך לרוכבי האופניים והקורקינט החשמליים

היתרונות שברכיבה על האופניים והקורקינטים החשמליים הם רבים. ראשית מדובר בכלי רכב שהם זולים משמעותית ממכוניות ואפילו מאופנועים וטוסטוסים. שנית, הם לא צורכים דלק שזה מצוין גם לבעלים שלהם שחוסכים הרבה כסף וגם לסביבה עם זיהום אוויר משמעותי הרבה פחות ולבסוף מדובר גם בכלי רכב קומפקטיים שנוח להגיע איתם ממקום למקום ולהתנייד עמם במרחב העירוני ואף פעם אין בעיה של פקקים ועומסי תנועה או מצוקת חניה. האם זה אומר שהכל ורוד בעניין הזה? ממש לא, ולצד היתרונות הרבים יש גם חיסרון אחד בולט והוא הסכנה הפוטנציאלית שבשימוש בכלי הרכב הללו. יחד עם זאת, אם רוכבים באחריות ומקפידים על כללי הזהירות, אפשר בהחלט לצמצם את הסיכונים למינימום. הנה כללי הברזל שאתם חייבים להקפיד עליהם.

רכיבה רק במקומות המיועדים לכך

שימו לב כי החוק מגדיר במדויק היכן ניתן לנסוע עם כלי הרכב החשמליים. החוקים הללו נכתבו בדם מתוך ניסיון של שנים בתחום ולמרות שהרוכבים לפעמים מתרעמים על הכללים, הם נועדו על מנת לשמור עליהם ועל שאר הנהגים והולכי הרגל בסביבה. אם אתם לא בטוחים היכן ניתן לנסוע עם כלי הרכב שברשותכם, באתר אסק רלב"ד תוכלו למצוא את המידע העדכני ביותר שיאפשר לכם להיות בטוחים תמיד שאתם רוכבים על פי החוק.

מיגון חובה

בתור רוכבי אופניים או קורקינט, אתם חייבים לזכור תמיד שאין לכם את ההגנה שנהנים ממנה נוסעי הרכבים הפרטיים. אתם לא מוגנים בעזרת חגורת בטיחות ובעת תאונה אתם חשופים לחלוטין. על כן, זוהי האחריות שלכם לעשות ככל שניתן על מנת לשמור על עצמכם, וזה אומר לרכוש ציוד הגנה מתקדם ואיכותי. מעבר לקסדה איכותית, רצוי לרכוש גם מעיל עם לוחות מיגון וכן מגני זרועות ורגליים.

תאורה

עוד נקודת תורפה בתור רוכבים על כלי רכב חשמליים, הוא עניין הנראות שלכם בכביש. זכרו שבשעות החושך וגם בזמן החורף, הנהגים האחרים רואים אתכם הרבה פחות וזאת סכנה של ממש. לכן, זוהי האחריות שלכם לדאוג שיראו אתכם תמיד בזמנים המסוכנים. ראשית כל רכשו פנס קדמי חזק שגם יאפשר לכם לראות טוב יותר את הדרך וגם יאפשר לאחרים לראות אתכם. לאחר מכן הדביקו מחזירי אור על הרכב שלכם. בימים החשוכים ביותר ובשעות הלילה מומלץ גם לרכב אך ורק עם אפודה זוהרת.

היכרות מלאה עם חוקי התנועה

כיום, החוק מחייב להוציא רישיון וגם שורה של מבחנים על מנת לרכב על כלי רכב חשמליים, אך למרבה הצער לא כולם מקפידים לשמור עליו. אם אתם נהגים חדשים ואין לכם היכרות של ממש עם חוקי התנועה, אנו ממליצים שלא לרכב על לבד בהתחלה, ללמוד קודם כל את החוקים, לאחר מכן לרכב יחד עם אדם מנוסה שיוכל להדריך אתכם ורק לאחר שצברתם ניסיון משמעותי לצאת לדרך. ככל שתכירו את החוקים יותר לעומק וככל שתתנסו ברכיבה במקומות מועדים לסכנה, כך תסגלו אינסטינקטים טובים ויותר וניסיון שיצמצם את הסיכון שלכם להיקלע לתאונות דרכים.

תחזוקה שוטפת

לבסוף, חשוב לזכור שגם כלי הרכב החשמליים, ממש כמו הרכבים הפרטיים, זקוקים לפעולות תחזוקה שוטפות על מנת שיישארו תקינים וראויים לנסיעה. אנו ממליצים לבדוק את המכלולים השונים אצל אנשי מקצוע שאתם סומכים עליהם, לפחות אחת לחצי שנה. זכרו שבלמים תקולים או מנוע חשמלי שמתקלקל במהלך הנסיעה, עלולים בהחלט לסכן את החיים שלכם.

לסיכום – לכלי הרכב החשמליים יש יתרונות רבים, אך מי שרוכב עליהם צריך לזכור שעליו לגלות אחריות רבה. סעו בזהירות!