מרק דגים הוא מרק עשיר ומלא בטעמים שאותו ניתן להכין בפשטות ועם ארומה שתהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה של ממש. איך מכינים את המרק המושלם? על כך – במדריך הבאה.
מרק דגים: ארוחה מושלמת שמתאימה לכל אירוע
מרק דגים נחשב לאחד המרקים האהובים ביותר, ולא בכדי. מדובר במרק שעבר שדרוגים רבים והפך לאחת המנות האהובות ביותר ע"י הישראלים, בדומה לעולם. השורשים של מרק דגים מגיע עוד מימי הביניים כאשר המרק עצמו נחשב ל"מרק פועלים" בשל היכולת להשתמש בחלקים הפחות אטרקטיביים של הדג כמו הראש לטובת העצמת טעמים ותחושת שובע. אם אתם בדיוק חושבים על מנה שאותה ניתן להכין בקלות ואשר תגרוף מחמאות, זה הזמן לבחון מתכון מעולה למרק דגים של השפים אבי ביטון וטום אביב. מדובר במתכון בדרגת קושי בינוני וזמן ההכנה הוא כ 40 דקות, אולם תוכלו להיות בטוחים כי גם אם אין לכם ניסיון קודם, תוכלו בהחלט להכין את המתכון מאחר והשלבים עצמם פשוטים ואינם דורשים מיומנות ספציפית. בנוסף לכך, ניתן בהחלט לשדרג את מרק הדגים באמצעות הכנה של ציר דגים עשיר אותו ניתן להכין בקלות, בהתאם לשלבים עליהם נפרט כעת.
שדרוג המתכון באמצעות ציר דגים
ציר דגים מהווה את הבסיס של העשרת והעצמת הטעמים של המרק. על מנת שתוכלו להכין ציר מושלם רצוי לבצע רכישה של דגים לבנים טריים הכוללים את כל חלקי הדג, כאשר הדגים המומלצים ביותר לציר הם לברק, בורי או סלמון. ניתן להזמין את הדגים מראש כאשר הם נקיים ומפולטים, מתוך מטרה לקצר את זמן העבודה וליצור בסופו של דבר ציר דגים איכותי. בנוסף לדגים נוסיף לציר חצי ק"ג של עגבניות חתוכות, ראש סלרי, 2 גזרים חתוכים לקוביות, 4 מקלות סלרי, בצל לבן אחד ו 150 גרם של דלעת חתוכה. לתיבול נשתמש בשלושה בזיליקום, כף של זרעי שומר, כפית של פלפל אנגלי ו 2 כלי דפנה. בשביל להכין את הציר נדרש להשתמש בסיר גדול עליו מניחים את הדגים (כאמור כולל ראש ועצמות) ומעל את הירקות כאשר צריך להמתין עד שהירקות מתרככים. מיד לאחר שנוצר קצף מסירים אותו, מנמיכים את הלהבות ומכסים את הסיר למשך כ 30 דקות לכל היותר. את הציר ניתן לשמור במקרר, וזאת בהתאם לצורך. בנוסף, רצוי ואף מומלץ להוסיף למרק לחם קלוי, וזאת כחלק מהעצמת הטעמים של המרק כמו גם תחושת שובע מוגברת כתוצאה משילוב של פחמימה.
הכנת מרק – צעד אחר צעד
על מנת להכין מרק דגים מושלם נכניס לתוך סיר 2 כפות של שמן זית, חצי קילו של עגבניות מקופלות (עדיף להשתמש בכמה שיותר סוגי עגבנייה) חצי ראש של שום אותו קילפנו מראש, דג לבן שלם, חצי קילו של פילה אותו ניתן לרכוש מפולט כמו גם פטריות, כף מלח גס. מוסיפים את כל המצרכים בהדרגה ורק לאחר מכן את הדגים. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ולאחר מכן טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. לאחר שנוצר קרם אחיד מסננים, לצורך יצריה של קרם אחיד.
לסיכום, גם אם אין לכם ניסיון קודם במטבח ניתן בהחלט ליצור מתכון מנצח שיגרוף מחמאות מצד כל הנוכחים. אם זו פעם ראשונה שלכם ואתם חוששים מהתוצאה הסופית, מומלץ להכין קודם טסט של ציר המרק והחלקים השונים ורק לאחר מכן להגיש. זכרו כי בסופו של דבר תרגול מהווה את שם המשחק, כאשר עם הזמן תוכלו גם להוסיף שדרוגים מעולים למרק שלכם.