אפרוריות ומלוכלכות: איך לנקות נעליים ולהחזיר להן את המראה החדש?

נעליים הן חלק בלתי נפרד מהמראה שלכם, אבל בין הליכה ברחוב, התמודדות עם מזג אוויר משתנה ושימוש יומיומי, הן נוטות להיראות פחות טוב מהרגע שבו קניתם אותן. הבוץ, האבק, הכתמים והשחיקה הרגילה, הנעליים סובלות מהרבה ביום יום, ולמרבה המזל, עם הטכניקות הנכונות ומעט זמן וסבלנות, אפשר להחזיר לכל זוג נעליים את הברק והמראה החדש, גם אם הן נראות כאילו הן עברו מלחמה. איך לנקות נעליים שונות? הינה כמה טיפים שיעזרו לכם.

הכנה נכונה – הבסיס להצלחה

לפני שמתחילים בתהליך הניקוי, צריך להכין את הנעליים כראוי. הסירו את השרוכים והכניסו אותם לכביסה בנפרד או שטפו אותם ביד עם סבון רגיל, כי השרוכים הנקיים יכולים לחולל פלאים למראה הכללי. את הרפידות הפנימיות הנשלפות כדאי גם להוציא ולטפל בהן בנפרד, כי מצטברים בהן הרבה חיידקים וריחות לא נעימים. שפשפו את הנעליים עם מברשת יבשה כדי להסיר אבק, בוץ יבש ולכלוך שטחי שיכול להפריע לתהליך הניקוי העמוק, כי השלב הזה חוסך הרבה זמן ומאמץ בהמשך.

עור אמיתי – עדינות עם תוצאות מרשימות

נעלי עור דורשות גישה עדינה אבל יעילה, כי העור הוא חומר טבעי שיכול להיפגע מחומרי ניקוי חריפים או הרבה מדי מים. התחילו עם מטלית לחה (לא רטובה!) וסבון עדין כמו סבון צדף או סבון גליצרין, ונגבו בתנועות עגולות קטנות. שימו לב לטפל בתפרים ובחלקים שבהם מצטבר לכלוך כמו האזור סביב הלשון, ולאחר הניקוי, תנו לנעליים להתייבש לגמרי באוויר הפתוח, הרחק מחום ישיר שיכול לגרום לעור להתקמט או להיסדק. כשהן יבשות לחלוטין, מרחו קרם נעליים איכותי שיזין את העור ושיחזיר לו גמישות וברק טבעי.

בד וקנבס – כוח הניקוי במים וסבון

נעליים מבד או קנבס סובלות הרבה יותר ואפשר להיות איתן אגרסיביים יותר בניקוי, כי החומר הזה לא מפחד ממים ואפילו יכול להיכנס למכונת כביסה במקרים מסוימים. הכינו תערובת של מים חמימים ואבקת כביסה עדינה או ביולוגית, וטבלו מברשת שיניים ישנה בתמיסה. צחצחו בעדינות אבל ביסודיות את כל פני הנעל תוך תשומת לב מיוחדת לאזורים מוכתמים כמו קצה האצבעות והעקב. לנעליים לבנות או בהירות שדורשות טיפול מיוחד, כדאי שתקראו איך לנקות נעליים לבנות כדי לעזור להשיג תוצאות מושלמות ולהחזיר את הלובן המקורי. אחרי הניקוי, שטפו במים נקיים והשאירו להתייבש באוויר הפתוח, ורצוי על מגבת שתספוג לחות מיותרת.

 

איך לנקות נעליים

 

סוליות – החלק ששוכחים הכי הרבה

הסוליה התחתונה של הנעל בדרך כלל הכי מלוכלכת, אבל גם הכי קלה לניקוי כי אין צורך לדאוג מנזק לחומרים עדינים. השתמשו במברשת קשה או מברשת שיניים ישנה עם מעט סבון כלים חזק וצחצחו בכל הכיוונים, ושימו לב במיוחד לחריצים ולתבנית של הסוליה שבהם נתקע הכי הרבה לכלוך. לאזורים קשים במיוחד כמו כתמי דבק או שאריות מסטיק, תערובת של סודה לשתייה ומעט מים יוצרת משחה מעולה שמסירה כתמים עקשניים. אל תשכחו לנקות גם את החלק הפנימי של הסוליה שבמגע עם כף הרגל ששם מצטברים חיידקים וריחות.

מלחמה בשריטות ופגמים קטנים

שריטות קלות על נעלי עור אפשר לטפל בהן בעדינות וסבלנות. מעט וזלין או משחת נעליים, מרוחים בתנועות עגולות עדינות, יכולים למלא שריטות שטחיות ולהסוות אותן. לנעלי סוויד או נובוק, השתמשו במברשת מיוחדת לסוויד עם זיפים קצרים וקשים כדי להרים את הסיבים ולהסתיר שריטות, כשהתנועה צריכה להיות בכיוון אחד ולא קדימה ואחורה. לנעלי ספורט עם חלקים מגומי כמו הקצה או הצדדים, מחק לבן רגיל יכול לחסל כתמים, פסים שחורים וצלקות לא רצויות. פשוט שפשפו בעדינות והכתמים ייעלמו כמו בקסם.

החייאת נעליים שנראות אבודות

גם נעליים שנראות כמו מועמדות לפח יכולות לקבל חיים חדשים עם קצת יצירתיות ומאמץ. לאחר ניקוי יסודי לפי החומר, התמקדו בפרטים הקטנים שעושים את השינוי הגדול, כמו החלפת שרוכים בחדשים ובצבע רענן, ליטוש חלקים מתכתיים במברשת שיניים וקצת משחת שיניים לברק ושימוש בספריי מרענן איכותי לחיסול ריחות לא נעימים. לפעמים החלפת סוליות פנימיות במיוחדות חדשות יכולה לגרום לנעליים להרגיש כמו חדשות לגמרי ולהעניק תמיכה טובה יותר לכף הרגל.

שמירה על התוצאות לטווח ארוך

הטיפול לא נגמר עם הניקוי, כי תחזוקה שוטפת היא הסוד לנעליים שנראות טוב לאורך זמן. השתמשו בעצים לנעליים מעץ או פלסטיק כדי לשמור על הצורה המקורית ולמנוע קמטים, במיוחד בנעלי עור, ואחסנו את הנעליים במקום יבש ומאוורר, ולא בשקיות סגורות שיכולות לגרום לעובש. הקפידו על ניקוי קל כל כמה שימושים עם מברשת קטנה ומטלית שיכולות למנוע הצטברות לכלוך, ולמניעת ריחות לא נעימים, פזרו מעט אבקת סודה לשתייה בתוך הנעל פעם בשבוע והשאירו ללילה שלם.

לסיכום

החזרת נעליים למצב חדש היא לא משימה בלתי אפשרית, והיא גם לא דורשת השקעה כספית גדולה. עם הכלים הנכונים שיש בכל בית, קצת זמן וסבלנות, כל זוג נעליים יכול לחזור לחיים ולהיראות כמו שיצא רק עכשיו מהחנות. הסוד הוא לדעת איך לנקות נעליים ולטפל בכל סוג חומר ולא לוותר על הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול.