גודל אות   א   א   א     הקטן פונט     הגדל פונט

מתכונים לחג

עוגת דבש

 

חומרים:

 

6 ביצים

 כוס סוכר

כוס דבש

כפית ברנדי

 כוס שמן

 2 כוסות קמח

 

אופן ההכנה:

 

מפרידים את הביצים לחלמונים (החלק הצהוב בביצה) ולחלבונים (החלק הלבן

בביצה). בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם  כוס סוכר.

בקערה שנייה מערבבים היטב את החומרים האלה: חלמונים, סוכר, דבש, ברנדי

ושמן.

אחר כך מוסיפים קמח לעיסה של החומרים המעורבבים וממשיכים לערבב טוב,

מוסיפים את הקצף של החלבונים ושוב מערבבים.

משמנים שתי תבניות מוארכות ושופכים לתוכן את העיסה.

אופים בחום בינוני 30 דקות בערך.

 

עוף בשזיפים:

 

חומרים:

 

עוף שלם חתוך לחתיכות

קופסת שימורי שזיפים שחורים "שגיב"

2 כפות מרק בצל

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים יחד את מיץ השזיפים ושתי כפות מרק בצל, טובלים את חתיכות העוף

במיץ השזיפים ומניחים אותן בתבנית פיירקס בגודל מתאים, שופכים על העוף

את המיץ שנשאר.

אופים בחום בינוני שעה וחצי.

 

גזר מתוק (צימ'ס)

 

חומרים:

 

גזר חתוך לעיגולים

חופן צימוקים

חופן שזיפים יבשים

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

 

שמים את כל החומרים יחד בסיר: את הגזר, הצימוקים, השזיפים, השמן, הסוכר

והמלח. ומאדים (מבשלים על אש קטנה בסיר פתוח כדי שהנוזלים יתאדו) עד

שהגזר רך.

 

 

תפוחים אפויים:

 

חומרים:

6 תפוחי עץ ירוקים חמוצים

 

אופן ההכנה:

 

מוציאים את הליבה של התפוח (הליבה היא החלק המרכזי שיש בו גרעינים)

ובעזרת סכין מגדילים מעט את החור במרכז התפוח.

ממלאים את התפוח בחומרים אלה: כפית סוכר, מעט אגוזים טחונים, קינמון

ותמצית וניל.

 

 

מתכונים לחג