איך יוצרים פודקאסטים?

בשנים האחרונות תחום הפודקאסטים הפך לנפוץ, ויותר אנשים ובעלי עסקים גילו את הפוטנציאל הטמון בתוכניות השמע הללו (בעיקר כי ניתן לעצור מתי שרוצים, להאזין במהלך פעילות ספורטיבית או להאזין מכל מקום בארץ ובעולם). רוצים ליצור פודקאסטים בעצמכם? ריכזנו בעבורכם את כל המידע שחשוב להכיר בנושא. בואו נתחיל!

רעיון יש?

פודקאסטים מתחילים על הנייר. עוד לפני שמתחילים להקליט ולערוך, צריך לתכנן את הפודקאסט על הנייר, ולהבין כיצד בונים את התוכנית על הצד הטוב ביותר. חושבים על נושא, על פורמט קבוע, על מרואיינים, על מוזיקה שתלווה את הפודקאסט (שימו לב שיש זכויות יוצרים), על משך הפרקים, וכמובן סגנון העריכה הרצוי. מחקר הוא חלק בלתי נפרד מהפודקאסט, כמו גם תכנון נכון של ליין אפ – כזה שיגרום למאזינים להמשיך ולהאזין לתוכנית שלכם עד הסוף. לאחר מכן אפשר לחשוב על כיוונים לשיווק הפודקאסט ודרכי הפצתו, בין אם זה באמצעות פלטפורמות כמו מרכז הפודקאסטים, ובין אם באמצעות הרשתות החברתיות.

אגב, פה נעצור לציין שסטודנטים לתואר בתקשורת במכללת ספיר, יכולים ללמוד ולהתנסות בתחום באופן מקצועי, כל עוד הם ילמדו במסלול רדיו. כך, יוכלו ללמוד מהטובים ביותר כיצד עורכים תוכניות רדיו ואיך יוצרים פודקאסטים מסוגים שונים (זה מהווה חלק מפרויקט הגמר של המסלול).

איך יוצרים פודקאסטים-

ציוד טכני נחוץ

כדי ליצור פודקאסט (או הסכת), צריך יותר מרעיון טוב וכישרון עריכה – צריך ציוד טכני. הציוד החשוב ביותר ליצירת פודקאסט, הוא מיקרופון. אפשר לרכוש מיקרופון נייח, ואפשר לרכוש מכשיר הקלטה נייד (יש מכשירים מעולים שאפילו טובי היוצרים משתמשים בהם). את המוצרים הללו ניתן לרכוש אונליין, אפילו דרך אמזון או איביי. מה שכן, אל תתפשרו על איכות ההקלטה, וודאו שאתם רוכשים מוצר איכותי (יש ביקורות ויש קבוצות פייסבוק, בהן תוכלו להתייעץ).

כמו כן, אם אתם מתכננים ליצור פודקאסטים שמתבססים על שיחות טלפוניות, חשוב שיהיה לכם ציוד טוב להקלטת שיחות טלפון או לחלופין לעשות זאת דרך הטלפון הנייד. בתחנות הרדיו למשל, יש אפשרות להקליט שיחות טלפון דרך המערכת המשוכללת של התחנה, כך נשמרת איכות ההקלטה. מה עוד? תצטרכו תוכנת עריכה טובה, כשכיום תוכלו למצוא תוכנות חינמיות נהדרות כמו גם תוכנות בתשלום. חשוב לבחור בתוכנת עריכה ידידותית (בעיקר אם אין לכם ניסיון עם תוכנות עריכה), וכזו שמאפשרת שימוש במספר מגוון של פיצ'רים.

קחו בחשבון שלאחר שתסיימו להקליט ולערוך, יש לאחסן את הפודקאסט ברשת, ויש לא מעט ספקים שיעשו זאת בעבורכם, כמו פודבין. כמובן שתוכלו בין היתר להעלות את הקובץ ליוטיוב (בצירוף תמונה, כי הרי מדובר ברשת לסרטונים וידאו), ולשווק אותו ברשתות החברתיות.

שנסכם?

כדי ליצור פודקאסטים יש לתכנן מבעוד מועד את התוכנית, ולהצטייד בציוד טכני חיוני. כמו כן, חשוב לשווק את התוכנית ולהפיץ אותה לכמה שיותר מאזינים, כך תוכלו לצבור קהל מאזינים קבוע ואוהד.

בהצלחה.